hoofd gratisDeelnemers bedankt! De winnaars krijgen binnenkort bericht van ons.


vogelhuisjevogelhuisje

Help mee 2 miljoen biologische zonnebloemen in te zaaien!  Help insecten en vogels
Het gaat slecht met insecten in Nederland. Veel insecten zijn de afgelopen decennia verdwenen. Insecten spelen een hoofdrol in de kringloop van het leven. Zo zorgen zij voor een gezonde bodem door bijvoorbeeld het verwerken van organisch materiaal. Tachtig procent van onze eetbare gewassen is afhankelijk van bestuiving door bijen en andere insecten. Daarnaast zijn insecten voor dieren zoals bijvoorbeeld voor veel boerenlandvogels hun voedsel. Ook vogels hebben het vooral in de koudere maanden lastig met het vinden van voldoende voedsel. Als we de insecten en vogels en dus de biodiversiteit willen stimuleren moeten we meer ruimte maken voor natuur in onze directe leefomgeving en in landbouwgebieden.

Koop zuivel en ontvang een gratis zakje biologisch bloemenzaad
Koop 3 mei 2021 een zuivel product van Zuiver Zuivel of Weerribben Zuivel bij de bio-speciaalzaak en ontvang een gratis zakje biologisch zonnebloemenzaad. Het streven is om met deze actie door heel Nederland, dit voorjaar 2 miljoen biologische zonnebloemen te zaaien en daarmee de biodiversiteit waaronder de insecten en vogels te helpen.  Dit is een op=op actie.

Deze boeren zorgen voor rijke weides
De melkveehouders van Weerribben Zuivel en Zuiver Zuivel vinden biodiversiteit belangrijk omdat dit zorgt voor een natuurlijke balans. Daarom werken zij samen met o.a. Vogelbescherming Nederland en zetten zich gezamenlijk in voor bloemrijke weides waar niet alleen hun koeien heerlijk kunnen grazen maar ook insecten en vogels voldoende voedsel kunnen vinden.

Adres

Weerribben Zuivel BV
Veldhuisweg 9
8362 VB Nederland (Overijssel)
Tel. 0527 29 25 29
contact@weerribbenzuivel.nl

Samen Sterk

logo-Natuurmonumenten staatsbosbeheer-logo
vogelbescherming nederland
Laad je op in Overijssel