hoofd gratis

Maak kans op een insectenhotel!

Insecten zijn onmisbaar in de natuur. Zo helpen bijen bij de bestuiving van planten, kruiden en fruitbomen. Door dit insectenhotel te plaatsen help jij ze vanuit deze prachtige schuilplaats hun nuttige werk te doen. Dit vurenhouten (FSC-gecertificeerd hout) insectenhuis van Natuurmonumenten is gevuld met bamboe, dennenappels en rond hout en daardoor geschikt voor solitaire bijen en andere insecten.

                                
bijenhotel
 
Laat je gegevens achter en maak kans op één van de 8 insectenhotels!
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
U dient akkoord te gaan met het privacy beleid en de actievoorwaarden.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
 

Help mee 100.000 m2 biologische bloemen in te zaaien!
Het gaat slecht met de vlinders, bijen, kevers, vliegen en alle andere insecten in Nederland. Twee derde van de insecten is de afgelopen 27 jaar verdwenen. Insecten spelen een hoofdrol in de kringloop van het leven. Zo zorgen zij voor een gezonde bodem door bijvoorbeeld het verwerken van organisch materiaal. Tachtig procent van onze eetbare gewassen is afhankelijk van bestuiving door bijen en andere insecten. Daarnaast zijn insecten voor dieren zoals bijvoorbeeld voor veel boerenlandvogels hun voedsel.

Als we de insecten en dus de biodiversiteit willen helpen moeten we meer ruimte maken voor natuur in onze directe leefomgeving en in landbouwgebieden.

Deze boeren zorgen voor rijke weides
De melkveehouders van Weerribben Zuivel en Zuiver Zuivel vinden biodiversiteit belangrijk omdat dit zorgt voor een natuurlijke balans. Daarom werken zij samen met Vogelbescherming Nederland en zetten zich gezamenlijk in voor bloemrijke weides waar niet alleen hun koeien heerlijk kunnen grazen maar ook insecten en boerenlandvogels voldoende voedsel kunnen vinden. 

Koop zuivel en ontvang een gratis zakje biologisch bloemenzaad 
Koop vanaf 1 april een zuivel product van Zuiver Zuivel of Weerribben Zuivel bij de bio-speciaalzaak en ontvang een gratis zakje biologisch bloemenzaad. Het streven is om met deze actie door heel Nederland, dit voorjaar 100.000 m2 biologische bloemen te zaaien en daarmee de biodiversiteit waaronder de insecten te helpen.

Van deze bloemen zit er zaad in de zakjes:
- Phacelia
- Boekweit
- Gele mosterd
- Koriander
- Serradella
- Zonnebloem
- Dille
- Bladrammenas
- Goudsbloem
- Korenbloem
- Malva Sylvestris
- Komkommerkruid
- Juffertje in het groen
- Incarnaatklaver
- Cosmea  

De samenstelling is per zakje verschillend.

Adres

Weerribben Zuivel BV
Veldhuisweg 9
8362 VB Nederland (Overijssel)
Tel. 0527 29 25 29
contact@weerribbenzuivel.nl

Samen Sterk

logo-Natuurmonumenten staatsbosbeheer-logo
vogelbescherming nederland
Laad je op in Overijssel