Duurzaamheid

Met onze producten draagt u bij aan een duurzame wereld:
  • Uiteraard produceren wij op biologische wijze, en we zijn biologisch gecertificeerd sinds de jaren 80. Maar we proberen altijd een stap verder te gaan, en voorop te lopen.
  • Zo werken wij nauw samen met Vogelbescherming Nederland en zetten ons intensief in voor biodiversiteit: https://weerribbenzuivel.nl/schenk-aandacht
  • Wij ondersteunen kleine ondernemers in ontwikkelingslanden via micro krediet van Novib.
  • Wij gebruiken groene stroom voor de productie van onze producten.
  • Wij kiezen voor de meest duurzame beschikbare optie wat betreft verpakkingen.

Verpakkingen

Bruine board pak en dop

bbpak De nieuwe verpakking (karton en dop) is volledig hernieuwbaar gebaseerd op producten uit de bosbouwindustrie, welke FSC gecertificeerd is. Er worden geen fossiele grondstoffen gebruikt. Grondstoffen en productieprocessen zijn klimaatneutraal. Hiermee is in totaal een besparing van ruim 30% CO2 uitstoot bereikt. De verpakking kan bij het PMD afval en is volledig recyclebaar. Met deze nieuwe verpakking zorgt Weerribben Zuivel voor een grote verduurzaming van het zuivelschap in de bio-speciaalzaak.

Beker, seal en hersluitdeksel

bekerpetseal De kartonnenwikkel om de beker kan bij het papierafval. De dunne plastic beker kan bij het verpakkingsmateriaal.

Wij zijn bezig om al onze aluminium seals op de 500 g bekers te vervangen door PET seals. Aluminium is zeer energieverslindend bij de productie, daarom stoppen we met gebruik hiervan. De PET seals zijn veel duurzamer, gemaakt van een monomateriaal en zijn goed te recyclen. Van oude PET seals kunnen bij herverwerking weer nieuwe verpakkingsmaterialen voor voedsel worden gemaakt.
We krijgen regelmatig vragen over de hersluitbaarheid van onze bekerverpakkingen. Wij kiezen er voor om onze producten niet te voorzien van een hersluitdeksel. Deze keuze maken wij vanuit milieu-oogpunt. Wij proberen ons verpakkingsmateriaal te beperken.

Mocht u de hersluitdeksel erg missen dan kunnen wij naar u éénmalig een hersluitdeksel opsturen. U kunt de hersluitdeksel aanvragen door een email te sturen naar contact@weerribbenzuivel.nl.

Glazen fles

glasfles Eenmalig glas is minder goed voor het milieu dan een kartonnen pak.Daarom hebben wij gekozen voor een statiegeldsysteem voor onze glazen flessen. Deze fles kunt u als hij leeg is weer schoon inleveren bij de winkelier waar u het product heeft gekocht. Wij hervullen deze flessen weer. De dop kan bij het verpakkingsafval. Onze glazen flessen worden gemiddeld 30x hervuld.

Pet flesje

pet Het hersluitbare flesje van 330 ml is zeer gebruiksvriendelijk en is gemaakt van PET. Dit materiaal kan dus bij het plasticafval en is uitstekend recyclebaar tot bijvoorbeeld nieuwe PET flessen

Emmer

emmer De emmers van Weerribben Zuivel van de kunststof PP. PP is een monomateriaal en goed recyclebaar. Gooi deze verpakking daarom weg bij het verpakkingsafval.

Omverpakkingen

Veel producten verpakken we als ze aan de winkels worden geleverd in kratten. Sommige producten worden in kartonnen doos of tray verpakt. Al onze kartonnen omverpakkingen zijn gemaakt van FSC gecertificeerd karton.

Zo maak je een pak goed leeg
zuivelpak leegmaken

Vaak blijft er nog wat zuivel achter als je een pak uitschenkt. Als je je pak goed opvouwt, haal je het laatste beetje er tot de laatste druppel uit. Dat kan wel een half bakje vol zijn! Door een pak goed leeg te maken wordt er minder voedsel verspilt.

Voor meer informatie: www.zuivelpak.nl/voedselverspilling

Adres

Weerribben Zuivel BV
Veldhuisweg 9
8362 VB Nederland (Overijssel)
Tel. 0527 29 25 29
contact@weerribbenzuivel.nl

Samen Sterk

logo-Natuurmonumenten staatsbosbeheer-logo
vogelbescherming nederland
Laad je op in Overijssel