ok weerribben

Kwaliteit & Keurmerk

 Onze producten zijn van biologische kwaliteit. Bij de productie van onze zuivel houden wij rekening met flora en fauna. Zo gebruiken wij geen kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen. Onze koeien krijgen volop de ruimte en krijgen uitsluitend biologisch voer. Wij produceren onze ambachtelijke zuivel zonder toevoeging van synthetische conserveringsmiddelen, geur-, kleur- en smaakstoffen. Omdat wij voldoen aan de strenge wettelijke eisen die gelden voor biologische producten mogen wij het Eko-keurmerk en het ‘Groene Blaadje’ dragen.

europees biolabel digitaal gebruik

De kwaliteit van onze zuivelproducten wordt gewaarborgd door een systeem van voorzorgsmaatregelen in de gehele keten,
van de boerderij tot en met het zuivelschap in de winkel.
De melk wordt in een koeltank tijdelijk bewaard op een temperatuur van 3 á 4 graden. Van elke melkleverantie rechtstreeks van onze eigen boerderij wordt een monster genomen. Deze wordt voorzien van een streepjescode en naar Qlip Nederland te Zutphen verzonden. Per jaar worden hier zo‘n vijftig miljoen melkmonsters geanalyseerd en getoetst aan nationale en Europese kwaliteitsnormen.

eko groot
Het EKOkeurmerk

Dit keurmerk wordt afgegeven door Skal. Skal is een onafhankelijke controle-instantie voor biologische producten. Skal-medewerkers brengen (on)aangekondigde bezoeken aan de veehouders en aan bedrijven waar biologische producten worden verwerkt. Een door Skal gecertificeerd bedrijf is gegarandeerd biologisch.
Het EKO-keurmerk wordt gegeven aan producten die afkomstig zijn uit de biologische land- en tuinbouw. Dit kan vlees, groente, fruit of zuivel zijn. Veel producten met EKO-keurmerk die in de supermarkt liggen zijn net iets duurder dan niet-biologische producten. Dit komt omdat biologische boeren vaak meer moeten doen en meer kosten moeten maken om een zelfde hoeveelheid product te maken.

EKO keurmerk garandeert de Nederlandse herkomst van een product.
EKO – 3 sterren voor enkelvoudige producten = 100% EKO herkomst Nederland
EKO – 3 sterren voor samengestelde producten = 90-100% EKO herkomst Nederland
EKO – 2 sterren voor samengestelde producten = 60-90%EKO herkomst Nederland
EKO – 1 ster voor samengestelde producten = 30-60% EKO herkomst Nederland 

Eko 2 sterren Eko 3 sterren

Weerribben Zuivel heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan en is daardoor SKAL gecertificeerd.

boeren zuivel weerribben
Echte Boerderij Zuivel

Onze zuivel draagt het logo “echte boerderijzuivel”; dat is zuivel die nog echt ambachtelijk op de boerderij wordt gemaakt met de melk van de eigen koeien.

De Bond van Boerderij-Zuivelbereiders (BBZ) is de belangenbehartigingsorganisatie voor de boerderijzuivelbereider in Nederland. De BBZ zet zich in voor een duurzame en perspectiefvolle zuivelbereiding op het melkveehouderijbedrijf, waarbij voedselveiligheid en een goed inkomen voorop staan.

 

Adres

Weerribben Zuivel BV
Veldhuisweg 9
8362 VB Nederland (Overijssel)
Tel. 0527 29 25 29
contact@weerribbenzuivel.nl

Samen Sterk

logo-Natuurmonumenten staatsbosbeheer-logo
vogelbescherming nederland
Laad je op in Overijssel